elegancko, reprezentacyjnie, charakterystycznie – stroje galowe w Salezie
Strój galowy to dobry i charakterystyczny znak rozpoznawczy wszystkich uczniów Salezu.
Jak nabyć zimowy i letni mundurek ?
Wejdź w formularz, wypełnij go i oczekuje na informację o odbiorze. Koszty uregulujesz przy odbiorze.
Przypominamy, że mundurki są obowiązkowym ubiorem Salezu.
Zapraszamy [ wypełnij formularz ] do 7 września !
nowa kuchnia, nowy szef, nowa jakość #smacznie,zdrowo,kolorowo
pan Kamil Sawicki – szef kuchni, dietetyk
Szanowni Państwo,
Jestem kucharzem z 10 letnim doświadczeniem, większość zdobyta w angielskich restauracjach, hotelach i prywatnych szpitalach. W mojej karierze pracowałem z kucharzami z całego świata dzięki czemu miałem okazję poznawać nowe smaki i techniki gotowania. Jestem kucharzem z zamiłowania, interesuje mnie tworzenie nowych potraw bazujących na sezonowych produktach, moją pasją jest eksperymentowanie z potrawami z całego świata i interpretowanie ich na nowo.
„Action on Addiction”, gdzie pracowałem w latach 2014-2018, to prywatna klinika, w której pracowałem jako szef kuchni. Organizowałem imprezy okolicznościowe, prowadziłem zajęcia kulinarne dla pacjentów, zajmowałem się przygotowywaniem menu o niskim indeksie glikemicznym.
W swojej karierze miałem również okazję pracować przy organizacji bankietu dla rodziny królewskiej.
Aktualnie Po 10 latach wróciłem do Polski. Pełniąc obowiązki szefa kuchni w Salezie postanowiłem zająć się gotowaniem dla dzieci i młodzieży ponieważ wiele osób zapomina o tym jak ważne jest kształtowanie nawyków żywieniowych od najmłodszych lat. Dlatego też razem z dyrekcja szkoły postanowiłem wprowadzić międzynarodowy dzień, w którym będę serwował potrawy z całego świata, tak aby dzieci i młodzież mogła uczyć się nowych smaków i aromatów. Zapraszam do korzystania z nowej kuchni Salezu, jak i proszę o dzielenie się własnymi pomysłami, czy też spostrzeżeniami na email: k.sawicki@salez-wroc.pl
JADŁOSPIS 3-4 września 2020 r. [zobacz]
UMOWA [ WYDRUKUJ, WYPEŁNIJ, ZOSTAW NA RECEPCJI – ŚWIĘTOKRZYSKA ]
STOŁÓWKA W CZASIE COVID-19 (!) w strefie żywienia, w jednorodnych grupach, dezynfekcja stolików po każdym posiłku, dezynfekcja dłoni przed i po wejściu na stołowkę